Hács története

Író - szerkesztő: Kubik György

Régi, betelepülő családok, amelyekről nincs, vagy csak nagyon kevés információ áll rendelkezésre.


Krizmanics (Kritschmanitsch) hácsi betelepülő, nevéből ítélve nem német származású család. Kritschmanitsch Emerich házat, kertet, szőlőt birtokolt 1857-ben Felsőhácson. Kritschmanitsch Heinrichnek pedig az ún. ház-osztályban volt földje 1870-ben.  Később Putendán laktak, napszámos munkát, aratórészt vállaltak.


Kauer, Putendára 1849-ben betelepülő család. Kauer Josef egy hold életfenntartásra kapott földet birtokolt Felső József-hegyen 1857-ben. A XX. század elején Babodra költöztek, egy családtag Amerikába emigrált.


Klauser putendai betelepülő család. Egyéb információ nem áll rendelkezésre.


Hoffmann hácsi betelepülő család, Kisberénybe költöztek. 1857-ben Hoffmann Andreas házat, kertet, szőlőt birtokolt Alsóhácson. A későbbi Ember József - féle telek volt az övé. A család leszármazottja Hoffmann Margit (1908 - 1985), Kovács József asztalos felesége. (L.: Kovács családok.)


Sierer hácsi betelepülő család. Sierer Frederich házat, kertet, pincét, szőlőt birtokolt Felsőhácson. Sierer Franznak és Peternek egy-egy hold megélhetésre kapott földje volt 1857-ben Alsó József-hegyen. A XIX. század vége után nincs további információ.


Czöben hácsi betelepülő család. Czöben Kristian házat, kertet, szőlőt birtokolt 1857-ben Felsőhácson. Később Ecsenybe költöztek.


Glaser hácsi betelepülő család. Glaser Peter házat, kertet, szőlőt és egy hold megélhetésre kapott földet birtokolt Felsőhácson, Testvérének, Frederichnek a szomszédban volt háza, kertje és szőleje.


Stark hácsi betelepülő család. Stark  Johann Felsőhácson birtokolt házat, kertet és szőlőt.

Nem tudom, hogy az 1940-es évek végén és az '50-es években Gárdonyban és Hácson tanító Erős (Stark) Lénárd (Léni bácsi) rokonságban volt-e ezzel a családdal. Erős Lénárd a tanítás mellett a gárdonyi tsz könyvelője is volt a kezdeti időkben.


Weil hácsi betelepülő család. Weil Emerich házat, kertet és szőlőt birtokolt 1857-ben Alsóhácson. További információ nincs a családról.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 78
Heti: 161
Havi: 2 876
Össz.: 1 217 247

Látogatottság növelés
Oldal: Régi családok kevés információval
Hács története - © 2008 - 2024 - hacstortenete.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »